AHMEDIJE-detaljan i jednostavan recept koji morate probati

Ovaj kolac je prije svega interesantan po svom izgledu, a vjerujte da je lagan i za napraviti, a i za pojesti 🙂

Vrijeme pripreme:
90 min
Broj osoba:
9 osoba

Sastojci

Priprema

 

  1. 1 
    Odvojiti žumanca od belanaca, a belance penasto izmešati i zatim dodati žumanca sa šećerom.
  2. 2 
    U tu smesu dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešati i staviti da se peče.
  3. 3 
    Kad se biskvit ispeče, ohladiti ga i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove.
  4. 4 
    U mleko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se smjesa zgusne, staviti na hladno mjesto da se ohladi. U tako ohladjenu masu dodati margarin i izmiksati dok se ne dobije ujednacena smjesa.
  5. 5 
    Ako vam je ovaj fil komplikovan, umjesto njega mozete koristiti obicnu kremu za torte ( ja sam pokusala i uspjelo je).
  6. 6 
    Kremom koju ste pripremili premazati biskvit, pa ih spajati.
  7. 7 
    Gotove ahmedije uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
  8. 8 
    PRIJATNO!

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.