ALBANIJA ZAPRIJETILA SRBIJI OTVORENO- NAPADNETE LI KOSOVO OSJETIT ĆETE SVU SNAGU ALBANSKE NACIONALNE ARMIJE KOJA NEĆE STATI DO BEOGRADA

Albanski premijer Edi Rama izjavio je za Albansku televiziju da bi svaki napad ili upad vojske ili policije na teritoriju Kosova izazvao i isprovocirao akciju Albanske nacionalne armije.

Rama je dodao da je Albanska vojska veoma snažna  te da neće dopustiti da građani Kosova koji su Albanci budu terorizirani i napadani od Srbije. Jednom je Srbija napravila pokolje na Kosovu a nama je bilo zabranjeno d ase umiješamo od strane UN-a. Ovaj put ako se to desi nećemo slušati nikoga već ćemo odmah poslati 2 korpusa vojske na Kosovo i ne zaustavljamo se do Beograda riječi su Edija Rame.

Sve veće tenzije na Kosovu i provokacije od strane Srbije, te voz na kojem je pisalo Kosovo je Srbija doveli su ovu regiju do usijanja. Kakvi će biti daljnji potezi vlade u Beogradu ostaje da se vidi.

Napomenut ćemo javnost da je Albanija zemlja sa najvećom koncentracijom oružja na planeti a većina ga je ostala iz doba nekadašnje Albanije i tenzija sa Jugoslavijom.

Izvor: Globalno.org/

14