Andreas Tzortzis (Hamza) uništava ateizam za 5 min

Ko je Andreas (Hamza) Tzortzis

Hamza Andreas Tzortzis je međunarodni javni govornik o Islamu, pisac i istraživač. On je osoba koja iako vrlo poznata u zapadu, (kao Ortodoksni/Pravoslavni Hriscan Grckog Porijekla koji je presao na Islam nakon dugogodisnjeg istrazivanja), mozda nije toliko poznat van zapadnih zemalja. Jedan od istaknutih intelektualaca i akademika u Islamskom svijetu, njegova specijalizacija jeste Islam, politika, zapadna i Islamska filozofija. 

Hamza je jedan od glavnih inicijatora savremene pojave muslimanski javnih debata koristeci zapadnu i Islamsku filozofiju sa kojom brani i objasnjava Islam. Hamza je predavač za IERA.

On je covjek koji kroz logiku I intelekt dokazuje Cudesni Qur'an I istinu u Islamu. Neki od akademika sa kojima je Andreas vrsio javne debate (koje se vrlo lako nadju na you tube) uključuju vodeće humaniste i najprodavanije autore kao Peter Cave, urednik Filozofskog Mazagina Rick Lewis i vrlo priznati profesor Simon Blackburn. Nedavno Hamza je vrsio javnu debate sa jednim od vodećih Američkih ateista i sekularnih aktivista dr Ed Buckner, predsjednik Američkih Ateista.

U narednim danima imamo nijet da prevedemo sto vise materijala od Andreasa da bi se okoristili njegovim intelektom I znanjem.

Ovde Andreas objasnjava poznatom hip hop umjetniku (ateisti) iz Engleske o postajanju Boga

VIDEO: