Begova čorba

SASTOJCI:

  • Pola kile kokošijeg mesa
  • 20 dkg mrkve
  • Jedan vijenac suhe bamije
  • Čaša riže
  • Čaša pavlake
  • 1 kesica Vispak Begove čorbe,
  • Peršun,
  • Celer,
  • Biber,
  • Lorberov list

POSTUPAK:

Bamiju prokuhati u vodi kojoj smo dodali malo sirćeta ili limuna (da bamija ostane čvrsta).
Skuhano pileće meso odvojiti od kosti i isjeći na kockice.U bosanski lonac staviti piletinu, bamiju, začine, rižu, kesicu Vispak Begove čorbe.
Zaliti vodom u kojoj se je kuhala piletina.
Krčkati na plati pola sata.
Pri serviranju legirati sa pavlakom.

Izvor: www.halalmagazin.com

Viđeno: 121

215

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close