BELKISA MULALIĆ I NJENA PORODICA TREBAJU NAŠU POMOĆ

Petogodišnja djevojčica Belkisa Mulalić iz Bužima teško je bolesna i treba pomoć svih ljudi dobre volje. Trenutno se nalazi na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Evo i detalja. Belkisa Mulalić je rođena 21.02.2013.godine u Bužimu. Do januara ove godine bila je potpuno zdrava djevojčica sa puno energije i veselja.

Nakon toga roditelji primjećuju promjene na djetetu i odlaze u Dom zdravlja Bužim, nakon toga upućuju je na daljne pretrage u Bihać, a kasnije i u Sarajevo. U prvim pretragama dolazi se do dijagnoze Arthritis juvenilis idiopathica – sistemska forma, infectio tractus urinarii (u prilogu medeicinska dokumentacija).

Sve do sada roditelji od Belkise su se borili sami sa troškovima kako su znali i umijeli, ali više nisu u mogućnostiti finansijski pratiti liječenje svoje petogodišnje djevojčice, a najviše na svijetu žele da izliječe svoje dijete.

U toku prošle sedmice doktori na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, utvrdili su da Belkisa mora primiti ukupno 24 terapije ACTEMRA 20 mg/ml Tocilizumab.

Jedna terapija košta 1.000,00 KM i prima se svako petnaest dana. Oni nisu u stanju da podnesu tolike troškove, pa se ovim putem obraćaju svima Vama da pomognete djevojčici Belkisi na putu ka njenom izliječenju.

Prikupljanje pomoći već je počelo, a evo i kako možete pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći Belkisi to možete uraditi uplatom na broj žiro računa koji Vam je na slikama u prilogu.

Sve uplate idu na oca od Belkise, Emir Mulalić, Raiffeisen Bank broj računa: BA391613000074419716, a za sve dodatne informacije možete se obratitit direktno porodici na broj telefona: 062 888-347.

Komentari

komentara