BEZ PEĆNICE: Fenomenalna Monte torta!

  • 1. Keksi Petit Beurre

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 100 g škrobnog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca

Krema 2:

  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade

Priprema

Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom

Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa

Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!

Viđeno: 73

269

Komentari

komentara

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close