Brza lijena pita od jabuka [Recept]

Sastojci

Napomena: mjera je nekada bila čaša od jogurta, uglavnom, uzmite čašu od 2 dcl.

– 2 čaše brašna
– 1 čaša šećera
– 1 čaša mlijeka
– pola čaše ulja
– 1 jaje
– 1 prašak za pecivo

Fil

– 1,5 kg. jabuka ili koliko volite
– šećera zavisi koliko su jabuke kisele, oko 1 čaše
– kašikica cimeta
– 1 vanilin šećer

Priprema

Jabuke izrendati, pošećeriti, staviti cimet i ostaviti dok se ne pripremi smjesa za kore. Sve sastojke za tijesto zajedno izmješati. U podmazanu i brašnom posutu tepsiju srednje veličine, oko 23×32 cm, sipati pola smjese i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Tijesto treba da ostane polupečeno. Rasprediti preko jabuke i sok koje su pustile, preliti ostatak smjese i peći još oko 30 minuta dok kolač ne dobije lijepu žutu boju. Po želji staviti i suho grožđe.

Viđeno: 22

301

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close