Brzi tigar

Sastojci

sastojci:
3 šlag kreme od čokolade
500 ml čokoladnog mlijeka
100 ml mlijeka
200 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2 žumanca
100 gr prah šećera
oko 300 gr petit keksa
za dekoraciju
šlag krema,šlag pjena,vrhnje za šlag,rendana čokolada

Priprema

Umutiti 3 šlag kreme od čokolade sa 100 ml običnog i 500 ml čokoladnog mlijeka.

Umutiti margarin, šećer u prahu (po ukusu možete dodati manje ili više šećera) i žumanca, pa dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro izmiksati, pa dodati u umućeni šlag.

Zatim dodati i izlomljeni petit keks.

Sve dobro izmješati, pa oblikovati tortu (možete koristiti obični kalup, duguljasti kalup, plastičnu posudu obloženu folijom…)! Ostaviti sat-dva u frižider, da se stegne. Zatim skinuti ivice kalupa.

Tortu premazati umućenim šlagom. Preko naribati čokoladu.