Brzi tigar

Sastojci

sastojci:
3 šlag kreme od čokolade
500 ml čokoladnog mlijeka
100 ml mlijeka
200 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2 žumanca
100 gr prah šećera
oko 300 gr petit keksa
za dekoraciju
šlag krema,šlag pjena,vrhnje za šlag,rendana čokolada

Priprema

Umutiti 3 šlag kreme od čokolade sa 100 ml običnog i 500 ml čokoladnog mlijeka.

Umutiti margarin, šećer u prahu (po ukusu možete dodati manje ili više šećera) i žumanca, pa dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro izmiksati, pa dodati u umućeni šlag.

Zatim dodati i izlomljeni petit keks.

Sve dobro izmješati, pa oblikovati tortu (možete koristiti obični kalup, duguljasti kalup, plastičnu posudu obloženu folijom…)! Ostaviti sat-dva u frižider, da se stegne. Zatim skinuti ivice kalupa.

Tortu premazati umućenim šlagom. Preko naribati čokoladu.

Viđeno: 7

82

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close