Čokorolada sa višnjama

Sastojci

Biskvit
3 cijela jaja
4 bijelanjka
3 žlice mljevenih oraha
50g čokolade za kuhanje
2 žlice praška za pecivo
3 žlice oštrog brašna
5žlica šećera
Krema
0,5l mlijeka
2 pudinga od vanilije sa okusom slatkog vrhnja
8 žlica šećera
120g maslaca
3 žutanjka
50g mliječne čokolade
120g višanja iz kompota
Glazura
80g čokolade za kuhanje
40g margarina
pola žlice ulja
2 reda od 100g bijele čokolade sa par kapi ulja

Priprema

Biskvit

bijelanjke izmiksati u čvrsti snijeg,žutanjke izmiksati sa šećerom dodati brašno izmiješano sa praškom za pecivo,dodati mljevenu čokoladu i orahe.Dodati bijeljanjak i ručno polagano izmiješati da se sastojci sjedine.

Lim za pečenje34x44obložiti papirom za pečenje i peći roladu na 180c nekih 10 -15min ovisi o pećnici.

Pečenu roladu zamotati zajedno s papirom u vlažnu krpu i zarolati.

Krema

Od pola l.mlijeka odvojiti 1dcl u koji stavimo puding i žutanjke dobro izmiješati da nema grudvica,ostatak mlijeka staviti kuhati sa šećerom,kada je mlijeko uzavrelo dodati puding i skuhati.Puding pokriti folijom i staviti da se ohladi.

U ohlađen puding izmiksati maslac sobne temp.,dodati nasjeckanu čokoladu (nasjeckati što sitnije)

Ohlađen biskvit namazati kremom posuti višnje i zarolati ,treba samo paziti ako se na nekim dijelovima rolada zalijepi gdje su komadi čokolade samo lagano nožem odlijepiti . Ostaviti namazanu roladu u frižider na nekih pla sata i preliti čok.glaz.

Bijelu čokoladu rastopiti sa par kapi ulja. 

Viđeno: 6

48

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close