Čović sa Kurzom u New Yorku: Da li mu je došapnuo novi set laži o pokrivenim muslimankama i radikalnim muslimanima u BiH?

Čović sa Kurzom u New Yorku: Da li mu je došapnuo novi set laži o pokrivenim muslimankama i radikalnim muslimanima u BiH?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, nalazi se u New Yorku gdje sudjeluje na zasjedanju Generalne skupštine UN-a. Tokom boravka u New Yorku Dragan Čović imao je priliku da se sastane sa brojnim svjetskim liderima.

Tokom sudjelovanja na prijemu za šefove vlada i država, Čović se sastao i sa austrijskim  ministrom vanjskih poslova Sebastianom Kurzom koji je bio u centru pažnje regionalne javnosti zbog izjave da se ženama u Sarajevu i Prištini plaća da u javnost izađu potpuno pokrivene. Podsjetimo da je Kurz kasnije priznao da je takve informacije dobio od balkanskih političkih lidera.

Ne treba biti previše informisan da bi se shvatilo ko su ti balkanski lideri koji Sebastianu Kurzi ( i češkom predsjedniku Milošu Zemanu)dostavljaju lažne informacije o pokrivenim muslimankama i radikalnim muslimanima. Jasno je da ta prljava rabota nije zaobišla domaće i regionalne srpsko – hrvatske lidere.

Zato pitamo Dragana Čovića da li je iskoristio susret sa Kurzom u New Yorku da mu došapne novi set laži o “radikalnim muslimanima” u Bosni i Hercegovini?

saff.ba

345