“Da je Vučić ispunio svoje obećanje “sto muslimana za jednog Srbina”, ne bi imao problem s koronavirusom u Novom Pazaru!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je tokom obraćanja javnosti “preuzeo na sebe odgovornost” za eskalaciju koronavirusa u Novom Pazaru.

Pored toga što je, kako je kazao, bio izvan zemlje, u Moskvi i Bruxellesu pa nije na vrijeme mogao poslati vojsku u ovaj dio Srbije, Vučić je potcijenio značaj i ulogu Bajrama u životu novopazarskih Bošnjaka.

“Kriv sam, jer nisam doveo vojsku, kao i što nismo zatvorili džamije za Bajram. Priznajem, nisam dovoljno poznavao običaje, nisam znao koliko je značajan odlazak uz džamije za vreme Bajrama, i to nas je skupo koštalo”, kazao je Vučić.

Gostujući u jutarnjem programu srbijanske Nove TV, pozorišni režiser Kokan Mladenović komentirao je ovo “priznanje” predsjednika Srbije.

“Aleksandar Vučić je “odgovoran” zato što nije realizovao svoju pretnju da će za jednog Srbina ubiti sto muslimana, jer u tom slučaju, ne bi imao problem s koronom u Novom Pazaru. Toga čoveka treba hapsiti na dnevnoj bazi, jer on svakog dana krši zakone i Ustav ove zemlje. Juče kaže da će u novoj Vladi Srbije biti dve trećine novih ministara. On po Ustavu nije taj koji smenjuje i postavlja ministre. Ima u novom sazivu Skupštine Srbije dve trećine poslanika, može promeniti Ustav i ozakoniti svoju dikatuturu. A sve do tada, on svakim svojim potezom, izjavom, rešenjem… krši zakone ov

bhdijaspora

108