Da li postoji mogućnost da mi je neko postavio sihr u kući?

Pitanje: Es-selamu alejkum. Molim vas za savjet, šta da radim i učim? Stalno sam nervozan pred ispite,i kad naučim strah me odgovarati. Više volim hodati nego biti u svojoj kući? Da li postoji mogućnost da mi je neko postavio sihr u kući?

pomocOdgovor: We alejkumu-s-selam.
Bismillah we sselatu we sselamu ‘ala Resulillah. Zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Vladaru Sudnjeg dana, neka je salavat I selam na posljednjeg Allahovog Miljenika i Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu I na sve njegove plemenite ashabe do Sudnjeg dana.

Šest (6) stvari ima koje ne moraju biti uzrok ni sihra, ni uroka, a ni ograme da džinni uđu u tijelo I prave problem osobi.
–    Nemar (gaflet) prema AllahuUzvišenom – ne klanjanje namaza najveći je nemar.
–    Pretjeran strah – kada se jako prepadnete.
–    Pretjerana srdžba – kada se jako naljutite.
–    Pretjerana radost
–    Pretjerana žalost
–    Opuštenost u vjeri – osoba klanja, posti itd…, ali I pored svega toga sebi dopušta mnoge stvari koje su haram, čak čini I velike grijehe.

Dakle, ovo su stvari kojih se osoba treba dobro čuvati da ne bi naišla na mnoge nedaće I probleme, a svi problemi potiču zbog neposlušnosti ili nemara prema Allahu Uzvišenom.

Strah je nešto što je Allah svakom insanu usadio u prsa, znači sa čim je se rodio.Stečeni strah odnosno pretjerani strah nije svakako dobar za osobu. Može uveliko predstavljati I nanositi nebrojene smetnje, izmeđuostalih I te koje vi imate.

Ukoliko su ti strahovi I nervoze nešto što se iznenada u vama javilo, a do tada niste imali probleme sa takvom vrstom straha, postoji mogučnost da je ili prirodnim putem u tijelu džinn ili da je putem sihra ili uroka ušao.
Druga stvar koja još može igrati veliku ulogu jeste I sama podsvijest. Strah kada se ukorijeni u osobu prvo što apsorbuje od ljudskog tijela jeste mozak.

Mozak reflektuje sve pa I strah putem receptora koji imaju zadatak ispoljiti sve što je pohranjeno u njega ili ukoliko se neke informacije obrađuju u njemu. Neke stresne stvari na nekoga ostavljaju manje, a na nekoga veće posljedice, koje svakako mogu da se ispolje I stanjem u kojem ste vi.

Klanjajte namaz redovno, iskreno se pokajte AllahuUzvišenom čineći dobra dijela. Možete sebi na vodu naučiti 25-29 ajet sure Ta-Ha, svakako 10-15 ajet sure Kehf. Pijte vodu ujutru kada ustanete jednu čašu I zadnje pred spavanje. To su jedni od ajeta protiv straha, a Allah najbolje zna. Ukoliko stanje ne bude bolje za 10-15 dana posjetite osobu koja ispravnom metodom liječi Kur’anom.

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Mirza Semić

13