Dodik odredio datum za otcjepljenje entiteta Republike Srpske od BiH

Na saboru SNSD-a koji će biti održan 25. aprila u Istočnom Sarajevu biće donesen novi statut stranke

 

 

U vrijeme kada Mladen Bosić na sudu u Banja Luci iznosi dokaze o sumnjivim radnjama Milorada Dodika, a nezadovoljstvo prema SNSD-u kako unutar stranke tako i šire raste, čini se da se rukovodstvu kao najzgodnijom opcijom za skretanje pažnje očito učinila priča o otcjepljenje. 

“Na saboru SNSD-a koji će biti održan 25. aprila u Istočnom Sarajevu biće donesen novi statut stranke i rezolucije od kojih je jedna o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj, koja označava krajnji cilj naroda koji živi u Srpskoj i spremnost stranke da predvodi narod na tom putu, rekao je za “Glas Srpske” predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a, Nebojša Radmanović.

Kaže da se ne može dozvoliti situacija u kojoj smo sada da neke kandidate iz srpskog naroda na nivou BiH biraju drugi i da je to nedopustivo.

“Zbog daljnjeg razvoja Srpske ne možemo dopustiti da se naša ovlašćenja prenose na drugi nivo”,rekao je Radmanović, dodajući da će se rezolucijom jasno iznijeti stav, a interesantne će biti i rezolucije koje SNSD priprema na svim nivoima.

 

Izvor: Slobodna Bosna

14