Dodik prijetio Vukanoviću: Nećeš se baviti mojom porodicom, imat ćeš problema sa mnom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je tokom žustre rasprave na sjednici Narodne skupštine RS poručio poslaniku Nebojši Vukanoviću, koji djeluje u Klubu SDS-a, da se neće baviti njegovom porodicom jer će imati problema sa njim.Vukanović je na današnjoj sjednici izjavio da se ne bi vodile sulude rasprave u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta da Srbi poznaju svoju povijest, nakon čega je istakao da Dodik podržava izgradnju Pelješkog mosta zbog Slobodana Stankovića i firme Integral.

“Kolinda Grabar-Kitarović je po odlasku na Bleiburg hvalila Milorada Dodika. Pa zamislite kako bi se osjećao iranski ajatolah da ga hvali predsjednik Saudijske Arabije ili Izraela”, kazao je Vukanović na početku svoga obraćanja.

Prema riječima Vukanovića, ne bi trebalo da Srbi izlaze ususret Hrvatima i zastupaju njihove interese nakon svega što im je priređeno tokom proteklog rata i u godinama poslije rata.

“Historijska lekcija: Pelješac, ili Stonski rat bili su dio srpskog carstva. Da smo izvukli pouke ne bismo danas vodili ovako sulude rasprave. Volio bih da poslanici o tome dobro razmisle”, istakao je Vukanović.

Poručio je kako su Srbi u prošlosti pravili krupne greške zbog novca aludirajući na ulogu cara Dušana, te je povukao paralelu s današnjom situacijom.

Dodik mu nije ostao dužan i kazao je da je Vukanović 2018. godine pisao tekst o tome kako Srbi treba da se okrenu Dubrovniku.

“Znam šta si radio dok si bio savjetnik Bosića, ali nećeš se baviti mojom porodicom i sa onim što ja radim. Ja vaše porodice ne diram. Nemojte da se igrate životima drugih ljudima jer ćete imati problem sa mnom”, kazao je Dodik.

Zapitao se šta treba da uradi da bi Vukanović bio zadovoljan.

“Je li Slobi Stankoviću treba da se onemogući posao? Investitori nas izbjegavaju zbog vaših tekstova. Ozbiljan sukob posoji u BiH. U Federaciji BiH ima 10 kompanija koje posluju sa milionskim iznosima. U RS-u nema nijedne zbog takvih kao ti”, istakao je Dodik.

saff.ba

30