Doktor Komarovski: Evo kada će se pandemija koronavirusa završiti!

Poznati dječji ljekar, TV voditelj i autor kinjiga o zdravlju, Jevgenij Komarovski, predviđa kada će se pandemija koronavirusa završiti te poziva sve ljude da se pridržavaju izolacije.

Doktor Evgenij Komarovski je objavio novi video na Jutjube kanalu u kojem je govorio o prevencijama bolesti:

“Većina epidemiologa se slaže da ćemo odahnuti od virusa, tek kada 28 dana zarednom ne bude ni jednog novog slučaja koronavirusa. Naravno, tada će sve biti mirno i neće biti rizika da se virus prenese dalje,” rekao je ovaj doktor.

Prema njegovim rečima, epidemija koronavirusa se neće zaustaviti ni nakon što se 80% svetske populacije zarazi. Komarovski je uveren da se možemo zaštititi od ove bolesti ako poštujemo karantinska ograničenja. Lekar je takođe pozvao sve ljude da što manje izlaze napolje, te da poštuju socijalnu distancu piše Stil.

Kratkoročna strategija mnogih zemalja je, poslije italijanskog slučaja čiji svjedoci smo iz dana u dan, da se postigne da ima što manje slučajeva oboljelih, kako bi se spriječilo da bolnice ne postanu pretrpane, i da, u tom slučaju, ne može nikome da se pruži kvalitetna njega.

svjetlodunjajluka

52