DVA MORA KOJA SE DODIRUJU -DOKAZ NADNARAVNOSTI KUR'ANA

KUR`ANSKA MUDZIZA – 2 MORA SE DODIRUJU, IZMEDZU NJIH JE PREGRADA I ONI SE NE MJESAJU!

DOKAZI ZA RAZUMOM OBDARENE

“Pustio je dva mora da se dodiruju, izmedu njih je pregrada i oni se ne mijesaju.”« (Prijevod znacenja sure Er-Rahman, 19-20)

Poznati istrazivac mora Jacque Cousteau (Zak Kusto) je jedne prilike otkrio ,,nevjerovatan” fenomen. Naime, on je svojom ladjom dosao do Crvenog mora, kako bi ga ispitao.

Dokazao je njegove specificnosti u pogledu slanoce, gustoce, kao i posebnosti njegove faune, morskog rifa i sastava njegove vode. Nakon toga je izasao na Arapsko more koje se nalazi u njegovom susjedstvu.

Dosavsi do tog mora, nailazi na more sa posebnim karakteristikama. Otkrio je pregradu izmedu dva mora koja ih razdvaja. Nakon takvog otkrica, poceo je slati poruke na sve strane svijeta, kako bi obavjestio covjecanstvo o svom otkricu.

Tokom tog zbivanja, Cousteau je prisao jedan musliman, cestitao mu i zamolio ga da procita gore navedeni ajet. Cousteau nije mogao vjerovati ono sto cita.

Njegovo otkrice je bilo jos prije 1400 godina poznato. Saznavsi da su rijeci iz Kur'ana, objavljene od Gospodara svih svjetova, Stvoritelja svih bica, prihvatio je islam. Do kraja svog zivota zivio je kao musliman i suradjivao s islamskim naucnicima.

Komentari

komentara