DŽENAZA KĆERKE I SUPRUGE KOMADANTA HAMASA FOTO

Dženazi su prisustvovali mnogobrojni Palestinci koji su tom prilikom uzvikivali parole podrške Hamasu i drugim grupama koje pružaju otpor izraelskoj okupaciji. Nakon dženaze grupa se mirno razišla

  – Supruga i kćerka komandanta palestinske brigade Izzedin el-Kassam Muhammeda ed-Diyfa, koje su smrtno stradale tokom izraelskih napada na Gazu, sahranjene su danas u izbjegličkom kampu Jebaliye, javlja Anadolu Agency (AA).

Suprugi Hamasovog komadanta Vidad Usfur i sedmomjesečnoj kćerki Ali, koje su poginule tokom napada nakon što su okončani pregovori o održivom miru u Kairu i nakon što je Izrael narušio primirje, danas je klanjana dženaza-namaz u džamiji Hulefa-i Rašidin nakon čega su i sahranjene.

Sahrani su prisustvovali mnogobrojni Palestinci koji su tom prilikom uzvikivali parole podrške Hamasu i drugim grupama koje pružaju otpor izraelskoj okupaciji. Nakon sahrane, grupa se mirno razišla.

Podsjetimo, tokom posljednja 24 sata najmanje 21 osoba je poginula, a 130 ih je ranjeno tokom današnjih izraelskih napada na Gazu, nakon što je Izrael jučer narušio primirje, tvrdeći da su iz Pojasa Gaze ispaljene rakete.