‘HTIO BIH SE PROBUDITI KAO…’ PROFESORICA JE BILA ŠOKIRANA ŠKOLSKOM ZADAĆOM OVOG UČENIKA, CIJELA DRŽAVA BRUJI O OVOJ TEMI – DA LI JE JEDINICA OPRAVDANA?

Zamislite da možete da se probudite kao bilo ko ili bilo šta – šta biste izabrali? Baš to pitanje postavila je jedna učiteljica u Hrvatskoj, a zadatak učenika po imenu Kristijan toliko ju je zapanjio da mu je odgovorila takođe sastavom.

O ovom sada raspravlja cijela Hrvatska – dijete je napisalo da mašta o tome da se probudi kao – diler. A evo šta na to kažu učiteljica, ali i građani.

– Kristijane!

Tvoja zadaća je zabrinjavajuća. Od svih mogućih zanimanja, životinja pa i stvari ti izabereš da se probudiš kao diler. Da si napisao cijelu radnu svesku i još jednu takvu o toj temi, ne bi dobio dovoljan ni pod razno. Zdrav razum mi ne dozvoljava da ovaj rad prepun ilegalnih radnji i nabrajanja raznih opojnih sredstava uopšte pokušam da ispravim. Napisat ćeš novi sastav s novom temom koju ću ja odrediti i u njoj ne želim više čitati ni o dilerima, ni o drogi, ni o zatvoru, ni o bilo kojim stvarima koje su zakonom RH zabranjene! Duboko sam šokirana – poručila je učiteljica, nakon čega je upisala i svoju ocjenu – nimalo iznenađujuće, u pitanju je jedinica.

Zadatak je, opet nimalo začuđujuće, podigao buru na internetu, ali zanimljiva je reakcija komentatora.

– Dijete je obradilo zadatu temu, a nastavnica je trebalo da ocijeni djetetov zadatak, a ne da morališe – kažu ljudi.

– Nekad su djeca željela da budu vatrogasci, a danas dileri – poručuju.

Naravno, ima i onih koji kažu da je jedinica opravdana. A šta biste vi rekli da vam se dijete vrati iz škole sa ovakvim zadatkom?

(Hayat/Foto:Facebook)

Komentari

komentara