Hurmašice na brzinu-Klasični bosanski kolač na najbolji mogući način

Sastav:

Agda:

  • 3 jaja
  • 3 male šoljice šećera
  • 3 male šoljice ulja
  • 12 šoljica brašna
  • prašak za pecivo
  • 9 šoljica šećera
  • 8 šoljica vode

Priprema:

Jaja izmutit viljuškom i dodati sećer pa još malo izmutit. Zatim dodati i ulje pa izmutit.

Dodat brašno i prašak za pecivo pa izmješati kašikom. Ako tijesto ispadne premekano, još malo brašna dodati.

Formrajte hurmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 C (neka fino porumene).

Za agdu šecer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople hurmašice.

Viđeno: 69

101

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close