Hurmašice s orasima

Sastojci:

250 g maslaca,

100 g šećera,

jedno jaje,

jedno žumance,

200 g oštrog brašna,

250 g glatkog brašna,

pola kesice praška za pecivo,

malo polovica od oraha.

Agda:

700 g šećera,

voda.

Priprema:

  1. Umutite maslac sa šećerom i jajima pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
  1. Kad je smjesa gotova, oblikujte hurmašice i na njih stavljajte jezgru oraha. Pecite na temperaturi nešto nižoj od 200 stepeni.
  1. Pečene hurmašice zalijte pripremljenom agdom.

Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

Viđeno: 0

440

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close