Iftar u Cazinu okupio 2 000 vjernika: Osobe s imenima Muhamed, Merjem, Hatidža i Aiša obradovani poklonima

Preko dvije hiljade ljudi okupilo se večeras na zajedničkom iftaru i druženju u Cazinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Općine Cazin i Šile iz Republike Turske već šest godina njeguju prijateljstvo kroz različite vidove saradnje. Jedan od već tradicionalnih zajedničkih projekata je ramazanski iftar koji je održan i ove godine u Cazinu.

„Podijeliti iftarsku radost s našim prijateljima iz općine Šile i biti zajedno barem jedan dan u ovom časnom mjesecu za nas predstavlja posebnu privilegiju. Hvala našim prijateljima koji su prevalili veliki put da bi i ovog ramazana bili zajedno s nama, a Cazin je otvoreni grad u koji su uvijek dobro došli svi dobri ljudi“, istaknuo je načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević,

U ime općine Šile obratio se Zafer Kuru, predsjedavajući Općinskog vijeća Šile.

„Prenosim vam selame općinskog načelnika gospodina Can Tabakoglua i najljepše čestitke i želje u povodu mjeseca ramazana. Cazin i Šile nastavljaju svoj put dobre saradnje i svaki naš novi susret predstavlja jačanje te poslovne, prijateljske i bratske veze koju njegujemo“, rekao je Kuru.

Iftarsko druženje oplemenjeno je na poseban način pa su tako osobe s imenima Poslanika Muhammeda a.s., hazreti Merjem, Hatidže i Aiše počašćeni prigodnim poklonima uz podsjećanja na značaj ovih islamskih ličnosti, a poklonima su obradovani i najmlađi postači.

Akos.ba

50