Ispovijest oca djevojčice koju je udarila struja kada je uhvatila kabl punjača

Moja kćerka je stavljena na aparate. Sada joj srce i pluća rade pomoću aparata. Ljekari se bore za njen život”, ovako priča N. K. otac dvogodišnje djevojčice koju je udarila struja u porodičnoj kući u Zemunu.

Djevojčicu je najverovatnije udarila struja kada je uhvatila kabl punjača za telefon, zbog čega je sada na aparatima, navodi djevojčicin otac N. K. Stravična nezgoda dogodila se utorak oko 18 sati. Devojčica je bez svijesti i u teškom stanju privatnim vozilom prebačena u Institut za majku i dijete. Do nesreće je došlo kada se devojčica probudila i slučajno pipnula kabl.

“Moja ćerka je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kada se probudila, najvjerovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, poslije čega je došlo do strujnog udara. Došao sam sa posla i dijete zatekao kako leži na podu… Nije reagovala. Odmah sam je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomijerala. Udarao sam joj šamare, ali nije vrijedilo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pijesak, ali ni poslije toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svijesti”, navodi vidno potreseni otac N. K.

Prema njegovim riječima, komšija i on su dijete stavili u automobil i hitno prevezli u bolnicu.

“Cijelim putem do bolnice, dijete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Nažalost, ne znam kako je sada. Bio sam u bolnici od ponedjeljka uveče. Tamo sam sjedio sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu. Juče ujutru su mi rekli da će mi u 9 javiti kako je dijete, a kad smo pozvali, naveli su da će saopštiti u podne… Još ništa ne znam”,, priča otac očiju punih suza.

Osim E. K, bračni par ima još troje djece. Kako je ispričao otac, majka nije u stanju da govori za medije.

“Nemojte sa njom, ona je loše. U sobi je, doji bebu. Evo, sjedimo i čekamo šta će nam javiti ljekari. Nažalost, ljekari su drski prema nama, kad god smo nešto htjeli da pitamo, nismo dobili odgovor”tvrdi otac djevojčice, prenosi Blic

74