IZA SEBE OSTAVIO SUPRUGU I PETORO DJECE: MUŠKARAC POGINUO U TEŠKOJ NESREĆI NA MOTORU

Motociklista Miljan Stojanović (46), zvani Mafija iz Kovanlučke ulice u Nišu koji je poginuo u nedjelju oko 22.45 sati na novoizgrađenom dijelu auto puta Niš – Pirot kod sela Jelašnica, iza sebe je ostavio suprugu i petoro djece.

Miljan je poginuo kada je udario svojim “Kavasakijem” u betonsku ogradu na putu dok se sa mlađim bratom vraćao iz pravca sela Ostrovica. Na licu mjesta vidljivi su jasni tragovi kočenja, pa se pretpostavlja da je vidio betonsku ogradu na putu, ali nije uspio da se zaustavi. Miljan je obožavao motore, ali nije bio član nijednog od aktuelno postojećih grupa motociklista, prenosi Telegraf.

Prema riječima njegovih prijatelja, trojica vozača su se vraćala u Niš i pošto posljednjih mjeseci mnogi idu ovim putem da bi se “spustili” na Jelašnički put do Niške Banje odnosno ka Niša, to su i oni htjeli.

Jedan od njegovih prijatelja, Božidar Mitić pokrenuo je akciju da se pomogne porodici ovog Nišlije tako da je sakupljanje dobrovoljnih priloga već počelo.

– Miljan je bio drugar, bio je na mnogim stazama da bi se trkao. I sada je očekivao poziv iz inostranstva za neku veću trku, ali ne bih rekao da se trkao u noći kada je poginuo. Pored njega je vozio mlađi brat koji je takoreći prvi put sjeo na motor. Miljan je profesionalac. On nije klinac željan dokazivanja. Sigurno je to bio trenutak nepažnje, malo veći gas kada je put “otvoren” i dogodi se neviđena tragedija. Dječica su mu još mala, sinčić jedva nekoliko mjeseci ima i zato moramo svi da pomognemo. Motociklisti Niša i okoline će pomoći, ali neophodna je šira akcija kako u ovim čudnim vremenima ne bi zaboravili ono najvrijednije, a to su djeca – priča Božidar.

Iliju M.(16) je sa društvom prvi pritekao i pozvao Hitnu pomoć. Njegovo društvo je sjedilo na bankini puta, u blizini kafića kada su prošla tri motocikla, a poslije petnaestak sekundi se čuo jak prasak i vidio dim. Nakon toga su dotrčali do mjesta udesa da bi vidjeli da Miljanu nije bilo pomoći.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Komentari

komentara