Izliječite uporan kašalj i bronhitis sa listom kupusa i medom (RECEPT) kao i sa crnom rotkvom(RECEPT)

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja.
Ponekad čak ni lekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom. To je zaista „zlatno“ sredstvo protiv kaslja.
Za ovo lečenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu decu, tako i za odrasle ljude.

Da biste započeli lečenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Evo šta treba da uradite:

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom. Procedura se sprovodi pred spavanje.Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mesto gde je bio oblog, i sve sve što je on izvukao.
Ako je bronhitis u začetku, rezultat ce biti vidljiv već posle prve procedure. Lečenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.
Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmenično možete zamenjivati sa toplim ricinusovim uljem.
Iz svog iskustva mogu reći da je kupus zaista čaroban. Jednom sam počela kašljati, kupus sam imala u kući, a med nisam. Nisam želela pogoršavati problem i sprovela sam lečenje samo sa listom kupusa. I pomoglo je!

Za uporan kašalj možete koristiti i recept naših baka- sirup sa rotkvom i medom. Izuzetno je dobar, a deca ga piju sa zadovoljstvom.
Crna rotkva protiv bronhitis i kašalja-
Sirup protiv bronhijalne astme
SASTOJCI: 2 čaše soka od mrkve,2 čaše soka od cikle ,2 čaše soka od crne rotkve ,2 čaše soka od brusnice, čaša soka od aloe i 10 limuna
PRIPREMA: Pomiješajte svježe iscijeđene sokove. U stroju za mljevenje mesa samljeti 10 neprskanih limuna s korom, ali bez koštica. Dodajte 200 ml alkohola (rakije, votke) i 500 g šećera. Sve sastojke stavite u teglu i ostavite da stoji 20 dana na tamnom mjestu povremeno miješajući kuhačom. Procijedite.
PRIMJENA: Uzimajte po 30 g triput na dan pola sata prije jela. Djeca neka uzimaju dvostruko manju dozu.
Sirup protiv kašlja

SASTOJCI: crna rotkva i med
PRIPREMA: Crnoj rotkvi odrežite gornji dio kao poklopac, a unutrašnjost izdubite tako dobiti “posudu” debljine 1-1,5 cm. U udubljenje stavite žlicu cvjetnog meda te ostavite da odstoji poklopljeno dok ne nastane sirup (oko 4-5 sati). Kad potrošiti sirup, ponavljajte postupak dok se rotkva ne smežura.
PRIMJENA: Uzimajte po kašiku triput na dan. Učinkovit je protiv bronhitisa, naročito kod djece.

Izvori:uspesnazena.com i zenstvena.com

Komentari

komentara