Je li Kim Jong Un mrtav? Kineski novinari javljaju da je umro, japanski mediji objavili da je u komi

Sve glasnije su pretpostavke svjetskih medija da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un preminuo, a takvo izvješće poslao je u poznati kineski novinar iz Hong Konga.

Potpredsjednica HKSTV satelitske televizije u Hong Kongu Shijian Xingzou kazala je kako ima informaciju iz pouzdanih izvora o tome da je čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un preminuo.


Sjeverna Koreja optužila SAD za neuspjeh pregovora: “Amerika ništa nije stavila na pregovarački stol”
Zapadni mediji javljaju o glasinama o njegovoj smrti, piše New York Post. Istovremeno, japanski mediji tvrde da je u “vegetativnom stanju” nakon što je bio podvrgnut operaciji srca, piše Daily Mail.

Kina je u Sjevernu Koreju poslala tim liječnika. Vijest o njihovom putu u Sjevernu Koreju došla je u trenucima oprečnih vijesti o zdravstvenom stanju čelnika te zemlje.

Japanski tjednik Shukan Gendai objavio je da je Jong Un u “vegetativnom stanju” nakon operacije srca te da kineski liječnici putuju kako bi pomogli u njegovom oporavku. Izvor kojeg je citirao taj medij kazao je da je Jong Un bio u posjetu na selu kad ga je stegnulo u prsima i srušio se na zemlju.

Iako nema službene potvrde o njegovu stanju, na Twitteru se pojavio hashtag #KimJongUndead uz objave u kojima se kalkulira o tome što se, zapravo, dogodilo.

166