JOGURT TIJESTO…REŽITIE PO POTREBI A MOŽE STOJATI I PO 7 DANA

Sastojci

Tijesto
250 ml mlijeka
1 žličica šećera
1 kocka svježeg kvasca
500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo
2 jaja
2 x 200 g jogurta
3 žlice šećera
3 žlice ulja
1 žličica soli

Priprema
1.
U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, žličicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca.
2.
Promiješati i pustiti na toplom mijestu da kvas uzađe.
3.
U drugoj posudi pomiješati obije vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i sol.
4.
Dodat jogurte i lagano ulupana jaja.

5.
Dodati uzašli kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže.
6.
Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto tijesto (po potrebi alo se tijesto lijepi dodati još malo brašna).
7.
Umiješano tijesto staviti u nailonsku vrečicu, istisnuti zrak i vrečicu zavezati.
8.
Ostaviti u hladnjaku da tijesto odstoji 4 sata.
Posluživanje
Tijesto se reže po potrebi, a ostatak može stajati u hladjaku 7 dana. Ovo je tijesto također izvrsno za pizzu.

Viđeno: 588

117

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close