Kinder Pingui

Sastojci

Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera (razom pune)
4 žlice hladne vode
4 žlice gorkog kakaa (razom pune)
4 žlice glatkog brašna (vrhom pune)
1 prašak za pecivo
Preljev za biskvit
100 ml toplog mlijeka
1/2 žličice arome vanilije
Nadjev
4 vrećice Šlag Hit-a
300 ml hladnog mlijeka
2 Šlag Fixa
2 vanilin šećera
2 kisela vrhnja (12% m.m., po 200 g)
Glazura
250 g čokolade za kuhanje
250 g margarina

Priprema

Za biskvit

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka i stući ih u čvrsti snijeg.

Žutanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i jednom žlicom hladne vode.

Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo, dodati u smjesu žutanjaka i dodati ostatak vode pa izmiksati.

U smjesu lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka i uliti u padelu 22×32 cm prethodno obloženu papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta na 200°C.
Za nadjev
Stući Šlag sa mlijekom, vanilijom i Šlag Fixom i na kraju kuhačom polagano umiješati kiselo vrhnje.
Za glazuru
Rastopiti čokoladu na pari pa dodati margarin. Još malo držati nad parom dok se polovica margarina ne istopi, a zatim maknuti s pare i miješati dok se potpuno ne otopi.
Ispečeni biskvit ostaviti da se ohladi, prerezati ga jednom vodoravno i nakvasiti kore preljevom. Donju koru vratiti u padelu, premazati je polovicom nadjeva, preliti polovicom glazure i ostaviti u hladnjaku da se stvrdne (15-20 minuta). Zatim glazuru premazati ostatkom nadjeva, pokriti drugom korom biskvita i preliti ostatkom glazure. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Nakon 15-ak minuta izvaditi iz hladnjaka i lagano nožem po glazuri iscrtati kvadrate (da kasnije ne puca dok se reže) i vratiti u hladnjak.

Viđeno: 11

39

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close