Ko je bio ubijeni Nedžib Spahić Džiba?

Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

U poznatom restoranu Paper Moon koji se nalazi u sarajevskom naselju Grbavica večeras je, kao nezvanično saznajemo, upucan Nedžib Spahić, poznat pod nadimkom Džiba. Riječ je o osobi koja je dobro poznata policiji. Spahić je preminuo u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Naime, Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

U pucnjavi u poznatom sarajevskom restoranu jedna osoba teško ranjena, napadač u bjekstvu

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (također poznati policiji op.a.), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada se desila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Također, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.

Veliki broj Spahićevih prijatelja okupio se ispred bolnice “Abdulah Nakaš”, gdje su čekali informacije o njegovom zdravstvenom stanju i s nevjericom primili vijest o njegovoj smrti.

104