Kolač Karpati

Sastojci:
Kora
2 dcl vode
prstohvat soli
125 grama maslaca
šolja od 2 dcl brašna
5 jaja
Krema 1
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
šolja od 2 dcl šećera
250 grama maslaca
Krema 2
500 ml vrhnja za šlag
Voćna krema
jagode
maline
borovnice
malo šećera
2 kašike gustina
Priprema:
Stavite vodu sa malo soli i maslac da prokuhaju. Dodajte brašno i stalno miješajte da se ne stvore grudvice. Kad se smjesa malo ohladi dodajte jedno po jedno jaje, te ručno miješajte tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela, uzmite papir za pečenje i stavite ga na pleh, pa preko papira razmažite tanko jednu polovinu tijesta. Koru pecite na 200ºC oko 15 minuta. Na isti način ispecite i drugu koru.
U 1l mlijeka skuhajte tri pudinga sa šoljom šećera. Ostavite da se potpuno ohladi i onda ga spojite sa umućenim maslacem.
Voće stavite u posudu i pospete šećerom. Kad voće pusti sok, prokuhajte ga i dodajte 2 kašike gustina.
Na kraju još umutite vrhnje za šlag.
Na prvu koru stavite žuti fil, preko njega voće, zatim bijeli fil, pa drugu koru. Kolač ostavite u frižider da se stegne. Dekorišite ga šećerom u prahu.