Kur'an,dzamija i knjige tajna uspjeha ovog sjajnog napadaca

Drago mi je da smo u Rijeci napokon pobijedili, već je bilo i vrijeme. Baš mi je krenulo u zadnje vrijeme, pet golova u dvije utakmice, rekao je simpatični Alžirac Hillel Arbi El Soudani (26) za 24sata.hr.

Sjajna je sedmica iza Dinamova napadača. Poigrao se s rumunjskom Astrom, zabio joj tri gola, a na Kantridi nije bio u formi. Zabio je “samo” dva gola.

– Na četiri boda smo prednosti, ali ne pada nam na pamet bilo kakvo opuštanje. Rijeka je predobra – upozorio je Soudani.

U Dinamo je došao prošlo ljeto. Bili su to za Zdravka Mamića, spretnog i uvjerljivog pregovarača, najteži pregovori vezani uz dolazak nekog igrača u klub. Preporučio mu ga je Danko Đikić, čovjek od povjerenja, koji se dokazao u dovođenju Tonela. Pripremio je teren, no Soudani je do kraja vagao.

– Bile su to dvije besane noći, posao smo dogovorili poslije ponoći. Željeli smo da pristane prije finala portugalskoga kupa, u kojem je njegova Vitória Guimarães igrala protiv Benfice – prisjetio se Đikić i nastavio:

– Dobro je što smo uspjeli jer je u finalu zabio gol i donio povijesni trofej Vitóriji.

Imao je ponude, pogotovo nakon tog finala, Sportinga i Benfice, te nekoliko iz Francuske i Njemačke. Bile su bogatije nego Dinamova, pa se Soudani savjetovao s obitelji što učiniti. Budući da se rukovao sa Zdravkom Mamićem i obećao da će doći u Dinamo, za tradicionalnu arapsku obitelj dvojbe nije bilo – ide u Dinamo.

– On poštuje dogovore. Privržen je obitelji, to mu je najvažnije, pa ih je poslušao – kaže Đikić.

U Zagrebu stanuje na Bukovcu sa suprugom, no često mu dolaze roditelji te brat i sestra.

– Musliman je i poštuje pravila. Nikad nije pio alkohol, tokom ramazana strogo posti. Tad je s njim u Zagrebu majka jer ipak može jesti samo noću, pa mu puno pomaže. Aktivno sudjeluje i u radu zagrebačke džamije. Kad god stigne, ode na molitvu – otkrio je Đikić.

Atipičan je nogometaš. Otkad je u Zagrebu, niti jedanput nije izašao, konobari gradskih noćnih klubova njega ne poznaju, a ne pati ni za automobilima…

– Voli pogledati dobar film i puno čita knjige. Zanimaju ga posebno povijest i kultura zemlje u kojoj živi. To mu je praksa još iz Portugala. Tako je i u Hrvatskoj. Kad ima vremena, voli otputovati te upoznati ljude i običaje – kaže Đikić.

“Pripremao” se tako u vlastitom aranžmanu upoznajući Hrvatsku. Slobodne dane iskoristio je i bio u Opatiji, Zadru, a “skočio” je malo i do Hrvatskog zagorja. Sreća je da ne pije…

– Nikad nisam sumnjao u njegove kvalitete. Možda je bio ispražnjen nakon SP-a, no sad je odlučio pokazati kvalitetu u Dinamu. Volio bih ga i ja imati u momčadi, ali sad je preskup – rekao je bivši mu izbornik u Alžiru Vahid Halilhodžić.

Izvor:http://www.bosnjak-ks.com/