Licemjer dana: Vučić se čudi što je Tuzla izgubila vezu sa Beogradom

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas članovima Predsjedništva BiH i lideru Turske Redžepu Tajipu Erdoanu na učešću u trilateralnom samitu.

“Jedna od rijetkih stvari oko koje ćemo biti složni svi je kao da je ranije postojala neka nevidljiva ruka koja nije dozvolila da se grade komunikacijske veze između dvije zemlje.Želim da vas obavijestim da će most preko Save biti izgrađen našim parama i trajaće 3 godine. Time se spajamo sa Bjeljinom, ići će do Brčkog i Tuzle”.

Aleksandar Vučić se nakon toga čudio kako je Tuzla izgubil vezu sa Beogradom:”Uvijek su Tuzlaci više naginjali ka Beogradu nego ka nekim zapadnim dijelovima bivše Jugoslavije. A tu smo neku vezu, i tu smo neku nit uspjeli da izgubimo poslije sukoba devedesetih godina”.

Aleksandar Vučić je još jednom pokazao kako se vodi licemjerna politika. Osim što ne govori istinu o razlozima zašto su Tuzlaci prekinuli veze sa Beogradom, on i njegova vlast čine sve da zaštite ratnog zločinca oficira VRS-a Novaka Đukića koji je pobjegao iz naše zemlje i koji danas sigurno živi u Beogradu.

saff.ba

38