LJUDINO, SVAKA TI ČAST Skromni Mane jednim potezom izazvao oduševljenje među Englezima

Sadio Mane je jedan od najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku, bez ikakve dileme. Sjajni Senegalac vodio je Liverpool prošle sezone do naslova prvaka Evrope, a ove bi mogao pokoriti i Englesku.

Konačno, rekli bismo s obzirom da se taj naslov na “Anfieldu” čeka čak 30 godina. Ipak, vratimo se Maneu.

Krase se i ljudske vrline, osim onih fudbalskih. Nije tipična zvijezda koja se provodi do sitnih sati po klubovima širom Otoka, već je zbog skromnosti itekako omiljen.

Posljednji potez vrijedan hvale, Englezi su prepoznali u tome što je napadač Liverpoola pomogao svom reprezentativnom osoblju i ekonomima da ponesu pakete s vodom pri izlasku iz autobusa senegalskog nacionalnog tima.

Zbog ovoga je izazvao lavinu komentara poput onih da mu slava nije udarila u glavu, te da je jedan od rijetko dopadljivih momaka u svijetu skupog glamura modernog fudbala. Sigurno je da je na njegov odgoj itekako imao i islam kao religija.

Da podsjetimo, njegov nacionalni tim je tokom reprezentativne pauze pobijedio Kongo s 2:0 u kvalifikacionom meču za Kup afričkih nacija. Naredni meč Senegal igra protiv Esvatinija sutra od 14 sati.

svjetlo dunjajluka


P

33