Mađari natjerali Coca-Colu da ukloni plakate s LGBT parovima u sugestivnim pozama

“Odbacujem kampanju Coca-Cole. Dok vaši provokativni plakati ne budu uklonjeni iz Mađarske, ja neću piti vaše proizvode. Molim i ostale da tako učine”, napisao je Victor Orban.

Mađari koji su pokrenuli peticiju protiv nove Coca-Coline reklamne kampanje kojom se promovira LGBT pokret uspjeli su postići da se s javnih mjesta uklone plakati koji prikazuju istospolne parove u romantičnim pozama.

Peticija je pokrenuta nakon što je Coca-Cola ranije ovog mjeseca postavila reklame koje prikazuju gay i lezbijske parove kako na sugestivan način dijele svoje piće, uz slogane poput “Ljubav je ljubav” ili “Bez šećera, bez predrasuda”.

Iako je peticija polučila određene rezultate, predstavnica Udruženja CitizenGO-a u Mađarskoj, Eszter Zaymus, ističe kako još uvijek nije postignuta potpuna pobjeda jer su plakati koji prikazuju homoseksualne parove zamijenjeni plakatima u duginim bojama na kojima piše “Ljubav je ljubav”.

Stoga je Zaymus podržala nastavak bojkota Coca-Cole, budući da kompanija “ne prestaje prikazivati poruke koje promiču homoseksualnost”.

Kampanju propagiranja LGBT agende komentirao je i mađarski predsjednik Victor Orban koji je na svom Facebook profilu napisao: “Odbacujem kampanju Coca-Cole. Dok vaši provokativni plakati ne budu uklonjeni iz Mađarske, ja neću piti vaše proizvode. Molim i ostale da tako učine.”

O cijelom se slučaju oglasila i Coca-Cola koja je u službenoj izjavi napisala kako se “Coca-Cola u svom poslovanju zalaže za raznolikost, uključivost i jednakost, te podupire prava u društvu”.

Bitno.net