MALOG HEROJA EMIRA BUZU ŠKOLSKI DRUGOVI NA AERODROMU ČEKALI DVA SATA, A BRAT MU JE U DOMU PRIPREMIO POSEBNO IZNENAĐENJE

Devetogodišnji Emir Buza, koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, ozdravio je nakon petomjesečnog liječenja u Turskoj, a jučer se vratio u domovinu.

Informacija o njegovom izliječenju obradovala je sve Bosance i Hercegovce, a osmjeh na licu sina našeg poznatog muzičara Almira Buze izmamio je dolazak njegovih školskih drugova iz četvrtog razreda sarajevske Osnovne škole “Aleksa Šantić”.

– To je bilo malo iznenađenje. Emir je bio izuzetno sretan. Školski drugovi su ga čekali na aerodromu skoro dva sata, jer je kasnio let iz Istanbula – kazali su za Faktor roditelji Neira i Almir Buza.

Otac hrabrog devogodišnjaka ističe da je Emir najviše poželio brata Ajdina, ali on nije bio na aerodromu jer nisu bili sigurni da će avion moći sletiti u Sarajevo ili će to uraditi u Zagrebu, piše Faktor.

– Prijedor je naš novi grad. Na preporuku doktora u naredne dvije godine preselili smo se u Prijedor odakle je porjeklom moja supruga Neira. Ajdin je u našem novom domu pripremio nekoliko izneznađenja za brata kojeg nije vidio skoro 80 dana. Oni su veoma vezani i za Ajdina je to kao 10 godina. Potekle su i suze radosnice. Emir je bratu rekao: Braco stisni me slobodno jače, jer me ne boli više“ – otkrilu su  presretni roditelji.

(Hayat/Foto: Faktor)