Mektić iznio šokantne tvrdnje: Mafija je jača od države

Mafija je jača od države, izjavio je na press-konferenciji ministar sigurnosti Dragan Mektić.

On je svoje obraćanje medija započeo nakon press-konferencije povodom zajedničke vježbe s NATO-om.

– Sve ovo što sam ja pokušavao, nažalost, je samo pipanje tog problema i složenosti i nisam siguran da će bez jednog velikog političkog konsenzusa i na način da će se kroz tu opredijeljnost dati potpuno otvorene ruke institucijama koje se bave ovim pitanjem i ovim problemom – kazao je Mektić.

On je nastavio da su neki problemi identificirani i Tužilaštvu BiH te je “udareno” na taj problem.

– Poslije tog pokušaja jeste došlo do smjene glavnog tužioca. Mafija se malo bila opustila, a oni sad odlučili da se ujedine i budu još jači. Ništa se ne dešava, evo molim vas recite šta se dešava. Nek me neko demantuje, ja ću biti presretan. Nek se počne raditi nešto, ja odmah sutra odoh. Ovakav kakav sam “nikakav”, udaram na autonomiju… Dajte konkretan rezultat da građani vide da se nešto otme od mafije, ja obećavam da sutra idem – naveo je on.

Govoreći o Tužilaštvu BiH, Mektić je dalje naveo da tamo niko ništa ne radi.

– Nestalo je 50.000 KM, suspenduju tužioca… i niko ne zna gdje su pare, kunu se bogom, majkom i tako dalje, svim i svačim se kunu – kazao je Mektić, te nastavio:

– Gdje su dvije milijarde državnih para što su nađene u “Pandori”. Kažu da su davali Kemalu Čauševiću milion i 700 hiljada KM, a gdje su onda dvije milijarde? Evo nek kažu, nek me demantuju i ja dajem ostavku – poručio je Mektić.

Autor: Avaz.ba

Komentari

komentara