MOSTARCI POSTAVILI FRIŽIDER ZA BESKUĆNIKE I ONE KOJI SU U POTREBI

Mostarsko humanitarno udruženje građana “Zajedno za naš grad” postavilo je ispred prostorija Udruženja poseban frižider kako bi beskućnicima i one koji su u potrebi osigurali besplatnu hranu.

Oni koji su u ove hladne dane bez krova nad glavom, ali i svi ostali koji nemaju novaca da kupe hranu tako mogu posegnuti u frižider koji će biti dostupan svaki dan.

Beskućnici i svi oni kojima je potreban kuhan obrok moći će sami da se posluže. Svaki dan od 12 sati u njemu će biti šest do osam spremljenih obroka sa hljebom, voćem i svim onim što se taj dan pripremalo za stare samce i djecu u sklopu projekta “NISTE SAMI” – kazali su iz Udruženja.
Pojašnjavaju kako svi oni koji dođu po obrok neće morati da se javljaju u prostorije Udruženja, već će jednostavno moći da se posluže i nastave dalje. Na ovaj način žele da doprinesu smanjenju gladi u gradu na Neretvi, piše Faktor.ba

Želimo da oni koji nemaju barem jednom dnevno pojedu nešto kuhano. Naravno da potaknemo i druge širom BiH da urade istu stvar – poručili su iz Udruženja.
Svi oni koji im žele olakšali u svakodnevnom hvale vrijednom radu, dobro su došli. Projekat mogu podržati uplatom na Pay Pal udruženja: zajednozanasgrad1@outlook.com, kao i uplatom na račun Udruženja: 1610000130790058 kod Raiffeisen banke.

Donacija hrane i higijenski potrepština moguća je svakim radnim danom od 9 do 11 sati u prostorijama Udruženja na adresi M. Tita 177, blizu Pavarotti centra.

hayat

46