Musaka

Potrebno:
 
  • 300 gr krompira
  • 200 gr patlidzana
  • 200 gr tikvice
  • 7 kasika masliovog ulja
  • 500 gr paradajza
  • 150 gr luka
  • 300 gr fasiranog mesa
  • 120 ml mlijeka 
  • jaja
  • malo bijelog luka
  • so,biber,bosiok
 
Priprema:
 
Krompir oguliti i izrezati na kolutiće srednje debljine. U vatrostalnu zdjelu koju ste premazali jednom kasikom ulja poredati izrezan krompir zatim posoliti pobiberiti i dodati bosiok. Peci u prethodno zagrijenoj rerni na 2oo ° c oko 25 min.

Dok se to peče oguliti i na kolutiće izrezati tikvu i patlidžan posoliti i staviti da odstoji ok 20 minuta zatim uzeti jednu krpu i posušiti ih,te ih prepržiti par minuta na ulju. Paradajz izrezati na kolutiće. Isjeckani crveni luk ispržiti na 1 kašiki ulja i dodati bijeli luk i zatim meso.

Sve skupa posoliti i pobiberiti i dodati  malo bosioka. Kad se malo ohladi poredati meso preko krompira, a zatim redati patlidžane i tikvu, jos malo začiniti i preliti jajima koja ste prethodno izmiješali sa mlijekom. Peći jos 25 minuta.

Viđeno: 6

48

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close