NAKON OVOGA NIKADA IH NEĆETE POJESTI: EVO OD ČEGA SE PRAVE GUMENE BOMBONE

Rijetko ko ne voli žvakati gumene bombone, šarene i mirisne. Ali, kada bi svi znali kako nastaju, rijetki bi ih ponovo stavili u svoja usta.

Ovi slatkiši nastaju od otpada – od kože koja u fabrikama mesa ostaje nakon obrezivanja životinja, najčešće goveda i svinja. To se posebnim procesima pretvara u želatinu koja se osim u gumenim bombonima, koristi za pripremu mnogih slatkiša, voćnih jogurta, preljeva za salate

Želatina se proizvodi i ukuhavanjem životinjskih tetiva, kostiju itd.

Cijeli proces je vjerno prikazan u kratkom videu na čijem se početku pojavljuje žena s gumenim bombonom u ustima, a potome se film vrti unatrag do samog početka proizvodnje.
avaz

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close