NAKON ŠTO IM JE KLIZIŠTE ODNIJELO KUĆU, NE DOZVOLITE DA MALI ALMIN SPAVA POD NAJLONOM! POMOZIMO PORODICI MUJKIĆ KOJA NEMA HRANE DA PREŽIVI SADA TREBA JOŠ MALO VAŠE POMOĆI

Svakim danom, u ovoj našoj siromošnoj državi, pojavi se sve više slučajeva koji jednostavno nemaju šta jesti. Naš humani narod, mehkog i čistog srca se odazvao na mnoge pozive i apele za pomoć, i hvala Allahu kada im je dao takvu mogućnost. Naš saradnik je bio u posjeti ovoj porodici i djeca su se obradovala kruhu! Dječak Almin ima jednu veliku želju, a to krov nad glavom kojeg je odnijelo klizište, babo to zaraditi ne može, jer Allah im je dao iskušenje, kako njima tako i nama da vidi kako ćemo se mi ponašati kada nam neko pruži ruku da ga spasimo. Radi se o tročlanoj porodici Mujkić iz Kudića kod Cazina, koja kao što ste pročitali nema ni hrane, a kamoli nešto više. Kako smo se uvjerili na licu mjesta, možemo reći da je jedan od najtežih socijalnih slučajeva u Unsko-sanskom kantonu. Njihov najveći problem je kuća u kojoj žive, koja je bez vode i struje. Krov od kuće prokišnjava, a dječaka Almina od kiše štiti samo najlon kojeg vjetar lahko potrga.

Draga sestro, dragi brate muslimanu, dragi čovječe dobrog srca, pomozi ovoj porodici.

Kontakt osoba je Elmedin efendija 061 872 149

Napominjemo da za ovu porodici ne traži se novac nego materijal ili bilo šta drugo, svaki vid pomoći im je dobro došao! Ukoliko želite donirati nešto da bi im se postavio krov i priključila struja kako bi u normalnoj kući možete kontaktirati Elmedina.
Da nam Allah dž.š da svima ono što je najbolje za nas ! Amin