Napad na konvoj lidera turske opozicione Republikanske narodne partije (CHP)! VIDEO

Na konvoj CHP-a izvršen teroristički napad

Napad na konvoj lidera turske opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kilicdaroglua, koji se dogodio danas u sjeveroistočnom turskom gradu Artvinu izvršili su teroristi. Tom prilikom teže je ranjena jedna, a lakše dvije osobe, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala.

“Teroristi su otvorili vatru na vozilo žandarmerije koja je bila zadužena za osiguranje konvoja lidera Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kilicdaroglua. Tom prilikom teže je ranjen jedan vojnik u predjelu glave, dok su dva podoficira lakše povrijeđena”, izjavio je Ala.

Lider CHP-a boravio je u mjestu Savsat, nedaleko od grada Artvina, gdje je razgovarao sa lokalnim stanovništvom, a nakon toga napustio mjesto. Teroristi su otvorili vatru na snage sigurnosti u trenucima kada je putem prolazio konvoj u kojem se nalazio Kilicdaroglu. Njegovo obezbjeđenje uzvratilo je vatru, te su se udaljili sa mjesta događaja.

"Neka se niko ne brine za mene, ja sam dobro. Napustili smo mjesto gdje je došlo do sukoba", rekao je Kilicdaroglu, uključivši se u program uživo jedne turske televizije, kratko nakon napada.

Nakon napada, sa Kilicdarogluom je telefonski razgovor obavio i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan. Kilicdarodglua je nakon napada telefonski kontaktirao i premijer Turske i predsjednik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK PartI) Binali Yildirim.

https://www.facebook.com/RepublikaTurska/videos/1757712911160592/

 

Preuzeto sa: Republika Turska

44