Neki vole zelene, neki prezrele: Kakvu bananu je bolje pojesti?

I jako zrela banana i ona pomalo zelenkasta, dobre su za naš organizam, ali svaka u tijelu radi na drugačiji način.

Banane koje su toliko zrele da su već crne, u sebi sadrže tvari koje imaju antikancerogena svojstva. Zapravo, stručnjaci kažu da što je banana tamnija, odnosno ima više tamnih tačkica, zdravija je za naše tijelo, jer je bogata velikom količinom B i C vitamina, sadrži kalij te antioksidanse. Osim toga, lakše se probavlja.

Zelenkaste i tvrđe banane bogate su probiotičkim bakterijama koje dobro djeluju na zdravlje debelog crijeva. One sadrže manje šećera od vrlo zrelih banana i više škroba. Upravo škrob je odgovoran za duži osjećaj sitosti.

(Faktor.ba)

Viđeno: 1

28

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close