NISAM ZNALA SKUHAT RIŽU, A ONDA MI JE DRUGARICA OTKRILA TRIK: Prije nego što je skuhate, važno je URADITI OVU STVAR!

Jednostavna priprema riže čini je omiljenim prilogom, ali svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju.

Evo savjeta kako rižu skuhati pravilno te iz nje izvući maksimum okusa i kvalitete.

Prepržiti pa tek onda zakuhati

Prije svega, važno je da sirovu rižu ne stavljate u hladnu vodu jer će tako ispasti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga, potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Vodu zasebno zakuhajte u drugom loncu pa njome prelijte rižu. Svoj prilog začinite prema ukusu i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari.

PROMOTED CONTENT

Kako sam smanjio svoju težinu za 40%: priča o čovjeku koji je smršao 56 kg!

Proširene vene će nestati za jedan dan! Prije spavanja…

Imate problem sa suhom, ispucanom i lomljivom kosom? Uz ovaj preparat imam zdravu i…

Kosa mi je kao kada sam imala 7 godina uz OVO ČUDO!

riza

Važno je pripaziti i na omjer riže i vode. Dakle, na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode. Pri kraju kuhanja dodajte malo maslaca, koji će riži dati poseban sjaj, a okus će biti puniji.

najboljevijesti.info