Niste platili TV pretplatu u Njemačkoj? Evo što vam se može dogoditi!

otovo svako njemačko domaćinstvo obvezno je platiti naknadu za emitiranje od trenutno 17,50 eura mjesečno – za uslugu javnih emitera ARD-a, ZDF-a i Deutschlandradio. No, što se događa ako odbijete platiti tzv. GEZ naknadu?

Ko ne plati pristojbu u roku od četiri tjedna, mora platiti samo takozvani dodatak na zakašnjelo plaćanje . Prema izvješću BZ, to iznosi oko jedan posto premije, ali najmanje osam eura . Ako ne odgovorite na ovaj zahtjev za plaćanje, uskoro ćete primiti jedan ili više podsjetnika…

Svatko tko i dalje ne plati, dobit će obavijest u kojoj su navedene sve otvorene uplate, kao i naknada opomena za zakašnjela plaćanja i podsjetnik. Posljednja faza postupka odbijanja plaćanja je zahtjev za izvršenje.

Svatko tko još uvijek odlučno odbija platiti naknadu za emitiranje, i ne šalje prigovore, suočava se s teškim kaznama. Zajmoprimatelji moraju potom tražiti nepodmirene iznose od dužnika, kao što su blokada računa ili plaće. Također se mogu oduzeti i zahtjevi za životno osiguranje ili socijalne naknade.

Ukoliko se oglušite na sve gore navedeno, posljednje sredstvo naplate je – odlazak u zatvor.

(fenix-magazin.de/balkanklik.com)

63