Nova studija otkriva da je UPALA uzrok gotovo svake bolesti: Evo što možete učiniti!

Znanost se koristi za promicanje farmaceutskih rješenja (je li vam to iznenađenje?), ali postoje prirodni načini za zaustavljanje kronične upale u tijelu – problema koji je povezan izravno s ovim ubojicama na našoj planeti – srčane bolesti, rak, neurodegenerativne bolesti i bolesti crijeva.

Najnoviji dokazi o tome kako upala doprinosi bolestima otkriveni su prije nekoliko mjeseci, kada je globalno kliničko ispitivanje na 10.000 pacijenata, koji su imali prethodno srčane napade, pokazalo da protuupalni lijek iz Novartisa smanjuje rizik od daljnjih srčanih udara ili moždanog udara.

Iznenađujuća strana nuspojava: Lijek također oštro smanjuje rizik od raka pluća. Dok bi farmaceutska industrija htjela da mislimo: “O, trebam ovaj nevjerojatan lijek!”, postoji još jedna očigledna činjenica.

Upala, kao što govori drevna kineska i ayurvedska medicina, izvor je gotovo svih bolesti. Zaustavljanje upale bi stoga zaustavilo većinu bolesti u razvoju ili napredovanju.

Evo zašto je upala toliko kritična za shvatiti:

Ljudsko tijelo normalno odgovara upalom svaki put kada smo ozlijeđeni ili kada strani patogeni ulaze u naše tijelo. Dok moderna medicina pripisuje lijekove svaki put kada osjetimo simptome bolesti, oni rijetko traže njen temeljni uzrok, piše The mind unleashed.

Tradicionalna kineska medicina i ayurveda, zajedno s drugim drevnim i mudrim iscjeliteljskim tradicijama znaju bolje. Oni gledaju na korijenski problem i nikad ne propisuju protuotrov bez da prvo pokušaju pronaći temeljni uzrok bolesti.

Na primjer, bolest srca uzrokovana je upalom arterija. Neurodegenerativne bolesti kao što su Alzheimerova bolest i Parkinsonova bolest uzrokovane su upalom mozga. Artritis je uzrokovan upalom zglobova i depresijom, kronični umor i gotovo sve bolesti koje počinju u crijevima uzrokovane su upalom crijevnog trakta. Korijenski uzrok? UPALA!

Tijelo koristi svoju prirodnu obranu, upalu, kada trebamo popraviti oštećene stanice ili boriti se protiv virusa i bakterija. To je način na koji se tijelo samo iscjeljuje.

Problem je u tome što se javlja kronična upala uzrokovana toksičnom prehranom, nedostatkom sna, stresom, nedostatkom vježbanja, promijenjenom crijevnom florom itd. To je ono što se događa kada tijelo zamijeni samu upalu s bolešću i počinje ubijati vlastito tkivo, misleći da je to strano patogeno.

Tada počinjemo razvijati sve vrste čudnih simptoma, od omaglice do depresije, iritabilnog crijeva, reumatoidnog artritisa i još mnogo toga.

Akutna upala vs kronična

Akutna upala i kronična upala su različite. Akutna upala počinje u trenutku kada ispustimo čekić na nožni prst ili porežemo prst, ili čak dolazimo u dodir s virusom. To je dobra, prirodna stvar.

Kronična upala može trajati mjesecima ili čak godinama – što znači da su naše stanice stalno napadnute. Starimo brže, lakše se razbolijevamo i možemo početi propadati jer se tijelo bori protiv samog sebe umjesto protiv stvarne bolesti ili ozljede.

Nevjerojatno je to da možemo zaustaviti kroničnu upalu i omogućiti tijelu da nas iscijeli od gotovo svega – od stanica do cijelih skupina mišića, živčanog tkiva i zglobova, zaustavljanjem kronične upale.

Počnimo s biljnim lijekovima:

Možete izliječiti upalu sa sljedećim moćnim, protuupalnim biljem:

Kurkuma

Đumbir

Manuka med

Zeleni čaj (posebno Matcha)

Kora bijele vrbe

Ekstrakt maslinovog listova

Klinčići (ekstrakt ili živa biljka)

Čili (chilli)

Crni papar

Tamjan

Kora primorskog bora

Mačja kandža

Papar

Resveratrol

Ružmarin

Đumbir

Cimet

Naravno, postoje još stotine njih, ali ako počnete koristiti samo njih nekoliko s ovog popisa, brzo ćete iscijeliti kroničnu upalu u vašem tijelu.

Razgovarajmo sada o vašoj prehrani.

Anti-upalne dijete ne sadrže rafinirani šećer i prerađena ulja. Ove dvije stvari uzrokuju kroničnu upalu. Dodajte u prehranu stvari poput svježeg organskog voća i povrća, sjemenki, mahunarki, klica, cjelovitih žitarica, nerafiniranih i zdravih ulja koja sadrže visoku razinu Omega 3, kao što je kokosovo ulje ili ulje sjemenki konoplje.

Smanjenje stresa je ključno.

Vježbanje vam može pomoći u tome.  Stres također uzrokuje neravnotežu u vašem crijevnom traktu, tako da loše bakterije mogu nadvladati one dobre, uzrokujući – pogodili ste – upalu!

Stres također povećava razinu kortizola koji oštećuje imunološki sustav i može dovesti do kronične upale svih tkiva u tijelu. To znači da vas previše stresnih dana doslovce može ubiti. Dobra vijest je da smanjivanjem razina stresa, kvalitetnim snom, dobrom prehranom, biljnim dodacima, meditacijom, vježbom, jogom, pažljivim disanjem i drugim modalitetima, možete zaustaviti kronične upale.

Sažetak

Prava pouka ove studije koja povezuje upale s kroničnim bolestima nije da svi trebamo početi uzimati  tablete velikih farmaceutskih tvrtki. Pouka je da se sami možemo pozabaviti kroničnim upalama, prirodno, bez lijekova koji uzrokuju nuspojave i vjerojatno uništavaju našu crijevnu floru – uzrokujući još više kroničnih upala.

Poduzimajući korake navedene u ovom članku, možemo proaktivno zaustaviti glavni uzrok glavnih bolesti koje danas štete planeti.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: atma