Obavezno probajte: Juneći gulaš s krumpirom

Sastojci:

  • 500 g nemasnog junećeg mesa (izrezano na kockice)
  • 1 veća mrkva mrkva
  • 1 celer
  • peršun korijen i list
  • 3 veća krompira
  • ulje
  • brašno (glatko) ili gustin

Priprema

  1. Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Kada dobijete zlatno-žutu boju dodajte meso i malo posolite.
  2. Pirjajte dvadesetak minuta, uz blago dolijevanje vode, a po želji možete dodati pasirani paradajz.
  3. Kada meso omekša dodajte krompir kojeg ste prethodno izrezali na kockice. Dodajte vode toliko da prekrije meso. Sve zajedno kuhajte dok krompir ne omekša.
  4. Dodajte brašno razmućeno u malo vode, ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.
  5. Na kraju dodajte malo soli i narezanog peršuna.AUTOR: CENTARZDRAVLJA
Facebook Comments