Objavljen snimak kako je policija izrešetala Bosanca u New Yorku

Protesti se šire na području Sjedinjenih Američkih Država zbog smrti Džordža Flojda koji je nastradao 25. maja prilikom brutalnog hapšenja.

Sve su veće tenzije na ulicama američkih gradova, a prekjuče je u sukobu sa policijom izrešetan i 20-godišnji Dženan Camović koji je zario nož u vrat jednom od njihovih kolega.

Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zario nož u lijevu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje galama i policijske sirene.

– Kada su stigli ugledali su napadača sa pištoljem u rukama. Vjeruje se da je uzeo pištolj od jednog od policajaca. Motiv napada se još utvrđuje. Za sada djeluje da je u pitanju kukavički nenamjeran napad na policajca. Srećom, kolega je preživio – saopštili su iz policije u Njujorku i dodali da se provjerava da li napad možda ima veze i sa terorizmom.Caroline Conrad@CPConrad

holy fuck

Embedded video

4Twitter Ads info and privacySee Caroline Conrad's other Tweets

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama i ranjenje kolege, policajci su otvorili vatru.

svjetlo dunjajluka.com

Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u tijelu Camovića.

Ljekari se bore za život 20-godišnjaka koji prema riječima rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom.

Za sada nije jasno da li je Camović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku.

286