OGLASIO SE DIREKTOR ŠKOLE SA ILIDŽE IZ KOJE JE UČENIK IZVRŠIO SAMOUBISTVO U PRAGU: POTRESENI SMO, POŠTUJMO BOL PORODICE

Nakon što je učenik Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju sa Ilidže izvršio samoubistvo u Pragu, oglasio se i direktor ove obrazovne ustanove Fuad Durgut.

Mladić inicijala A. M., skočio je s prozora hotela u ovom češkom gradu u kojem su bili smješteni učenici na ekskurziji.

Danas je direktor Durgut, na zvaničnoj stranici ove škole, izdao saopćenje za javnost u kojem još jednom moli sve da se poštuje porodica, te da poštuje se njihova bol i da se utiče na sve načine da se onemogući iznošenje dezinformacija.

Saopćenje koje je potpisao direktor Durgut prenosimo u cijelosti:

– Poštovani roditelji, uposlenici, učenici i prijatelji škole. Obavještavamo vas da nas je tragična i prerana smrt našeg učenika koja se dogodila na maturalnoj ekskurziji u Pragu, sve jako potresla, te da zbog istražnih radnji koje je provodila policija Češke Republike, kao i radi mira i suosjećanja sa porodicom stradalog dječaka, nismo izlazili sa saopćenjem za javnost.

Uprava škole je u stalnom kontaktu sa porodicom, te vas molimo da poštujemo njihovu bol i da utičemo na sve načine da onemogućimo iznošenje dezinformacija.

Ostali učenici koji su otputovali na ekskurziju su dobro i pod nadzorom uposlenika škole koji su sa njima otputovali.

Ispred kolektiva Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža i u vlastito ime, zahvaljujem se uposlenicima i menadžmentu firme „Grandtours“ i Konzulatu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, na izuzetnom angažmanu i nesebičnoj podršci i pomoći, te stavljanju na raspolaganje svih svojih resursa našim učenicima i profesorima.

S poštovanjem, direktor škole Fuad Durgut – navodi se u saopćenju.

(Hayat / Foto: Arhiv)

29