Ograjisala Fata na nemuslimana i postala bolja muslimanka

Imao sam jako neobičan slučaj, pa ga želim sa vama podijeliti, da svi uzmemo ibreta iz nepredvidivih situacija u koje nas “trpa” Šejtan l.a. ali nas naš Gospodar, iz svoje neizmjerne Milosti i Mudrosti, izvede iz njih. Helem, Fatma (Turkinja) se tokom studiranja zagledala u nemuslimana (Švabu), što je zapravo bilo i za očekivati sudeći po načinu života do prve zajedničke rukje sa svojim mužem…

Evropski način života nije smetao ni njenim roditeljima koji su svoju islamsku vjeru i orjentalnu kulturu pokušali sjediniti u moderni evropski (kršćanski) bonton. Nije se klanjalo niti je Islam odigravao neku ulogu u njihovoj svakodnevnici, osim što bi se za Bajrame pojela ili servirala baklava s orasima, što je kod njih bio haman vrh muslimanstva! Ibadeti koje poznajemo i obavljamo, baška namâz, se nikad nisu obavljali. Fatma se udala za Nijemca, kako ne bi postila niti klanjala, ali Allah dž.š. je odredio drugačije.

Kada se udala za Švabu, Šejtani i džini koji su je godinama pratili i odvraćali od Istine, počeli su sada napadati i njenog muža, kojeg do tad nisu napadali Džini jer je on nevjernik i kad umre, njegov je stalni boravak u Džehennemu! Ebedâ! Počele su, nedugo iza svadbe, svađe i problemi u vidu najčudnijih bolesti na koje moderna medicina nije imala odgovor, trpajući sve u sjenku “stresa” (srkleta).

Neko ih je uputio na liječenje Kur’anom; došli su sa nevjericom i ne očekujući poboljšanje, sumnjičavo slušajuči šta im govorim. Tek što počeh učiti “zaštitne dove” i Fatihu, počeli su se ljuljati i previjati, tresti pa napokon padoše na tepih. Tokom učenja se još izdešavalo raznih događaja, koji se inače dešavaju pri rukji, da bi se na kraju, uz ezan smirili i otvorili oči. Nakon polasatnog razgovora, odredio sam im terapiju (zikrovi i kratka sureta) što će svaki dan to uciti ujutro i naveče, da koriste naučeno čurekotovo ulje i med, i da mi se jave za 40 dana. Rukju i terapije smo ponovili tri puta. Oboje su u međuvremenu zikrove i sureta naučili napamet, a muž od Fatme se već (fasciniran Kur’anom i dešavanjima tokom rukje) zainteresovao za Islam i izrazi želju da postane musliman.

I to se desilo, elhamdulillah, nakon što smo se složili da islam ne zahtijeva ceremonije, već, nakon što se ustanove uvijeti, izgovori se šehadet i postane se muslimanom. On je temeljno shvatio da je namâz, neodvojiv dio Islama i počeo je klanjati, da bi potpuno ozdravio i da bi bio dobar musliman. Pošto mu se žena (Turkinja) teže odazivala namâzu, on ju je počeo sokoliti i podsjećati na namaz i, hvala Bogu, bio je toliko istrajan dok i ona nije počela obavljati pet vakata namâza. Poznajući njegove tenzije, mogu zamisliti da će u dogledno vrijeme tražiti od svoje supruge da se “pokrije”.

Na naše oči i faktički je Fatma (Turkinja) pobjegla od Islama udavši se za nemuslimana ali je Allah swt uputio njega pa ju je on, kao njen muž, vratio u Islam! Hvala dragom Bogu na svakom stanju!

hfz. Fuad Abdullah Seferagić

Num