Opasna navika mnogih sladokusaca: Zašto je opasno jesti smjesu za kolače

Ako i vi spadate u grupu onih kojima je, dok pripremaju kolače, teško odoljeti da ne probaju tijesto ili kremu, dobro je znati da ova navika i nije tako bezazlena.

Stručnjaci otkrivaju da nam smjesa za tortu ili kolač itekako može naštetiti, jer se u njoj najčešće nalaze sirova jaja, koja mogu sadržavati salmonelu. Ta bakterija uzrokuje mučninu i grčeve u stomaku, nakon čega slijedi proljev, temperatura, a ponekad i povraćanje.

Zbog toga, prije konzumiranja jaja, uvijek ih dobro termički obradite.

Ako baš ne možete odoljeti poslastici na žici, probajte samo one s kuhanim punjenjem. Tako ćete izbjeći mogućnost zaraze.

Osim zaraze, smjesa za kolače je prava kalorijska bomba, pa nije preporučljiva ni ako pazite na liniju.

(Faktor.ba)

Viđeno: 4

33

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close