OVA HRVATSKA PLAŽA JE MEĐU DEVET NAJBOLJIH NA SVIJETU U 2019. GODINI

Ljubitelji putovanja, čitatelji portala Kiwi, odabrali su devet najboljih plaža u 2019. godini i među njima se našla i hrvatska plaža Banj.

– Iako je oduvijek bila popularna turistička destinacija, Hrvatska trenutno doživljava ogroman procvat. To je možda zato što je balkanska zemlja ušla u središte pozornosti zahvaljujući Dubrovniku koji je bio predstavljen u čuvenoj seriji Igra prijestolja – stoji na portalu.

– No, sa stotinama kilometara slikovite obale, ogromnih planina, jedinstvenih prirodnih parkova i bogate historije, Hrvatska ima bezbroj prekrasnih mjesta koje treba posjetiti. Između Zadra i Splita u južnom dijelu zemlje nalazi se grad Šibenik. Njegovo veličanstveno srednjovjekovno srce koje svake godine dočekuje hiljade turista može se najbolje vidjeti s obližnje plaže Banj – opisali su.

– Nastala 2012. godine, plaža je brzo stekla titulu najpopularnijeg mjesta u gradu i nudi najbolji pogled na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila i Kanal svetog Ante. Osim nezaboravne panorame, Banj svojim posjetiteljima pruža sve osnovne sadržaje koji su potrebni za ugodnu plažu, kao i sadržaje za noćni život tijekom cijele sezone – nahvalili su na Kiwiju šibensku plažu.

Na listi su se još našle i plaža Marathi u Grčkoj, Englishman's Beach u Tobagu, plaža Ngapali u Mijanmaru, Orlova plaža na Arubi, Playa Matapalo koja se nalazi u Kostarici, plaža Sandspit u Pakistanu, Kadavu s Fidžija te Horseshoe Bay s Bermuda, piše Index.hr.

Inače, Šibenik je nedavno oduševio i novinarku britanskog Evening Standarda koja ga je prozvala “tihim ljepotanom”.

(Hayat / Foto: Twitter)

58